miércoles, 29 de diciembre de 2010

Comunicació amb el club (II): Más vale tarde que nunca

Volem agrair al club, que després de insistir,insistir i insisitir, ens hagi contestat a les nostres peticions. Ens hauria agradat més poder parlar de primera mà amb algú del club. Sabem que és una junta novell, i que te molta feina a fer, però només voliem mantenir un diàleg amb algu del club, no feia falta que fos algun dels dirigents, sempre hem pensat que el diàleg, el civisme i la critica ens ajuden a tots a ser una mica millors.
La forma triada pel club per respondre, ha estat un burofax, al menys és alguna cosa, talment respectable, però que a nosaltres com a consocis, repetim, ens hauria agradat poder haber mantingut un diàleg pausat i amb arguments. Tal com es va prometre a la campanya electoral, de totes maneres no tenim més remei que acceptar el procediment adoptat per aquesta junta,que democràticament va ser votada per un 62% dels socis que van anar a votar en les darreres el-leccions.

El contingut del burofax el reproduim integrament a continuació:

"Benvolgut Soci,

Fem referència a l´email enviat en nom de la Plataforma Persistirem a la Sra. Pilar Guinovart, membre de la Junta Directica del Futbol Club Barcelona, pel qual sol-liciten la realització d´un referèndum per sotmetre a tots els socis i sòcies del Club l´acció de responsabilitat vers la Junta presidida pel senyor Joan Laporta, així com la utilització d´espais a les instal.lacions del Club per a la recollida de signatures a favor d´aquesta iniciativa.

Com molt bé saben, l´acord d´interposar una acció de responsabilitat vers l´anterior Junta ja va ser pres en el marc de l´Assamblea de Socis celebrada el passat dia setze d´octubre. Per tant aquest acord, que respon a l´obligació legalment establerta per la vigent Llei de l´Esport, es va pendre de l´única forma en que podia ser vàlidament adoptat: sotmetent-lo a la decisió de l´Assamblea General, conjunt de socis i sòcies designats per a representar a tota la massa social i a la que els Estatuts Socials del nostre Club atorguen el caràcter d`òrgan suprem de govern del FC Barcelona, establint que els seus acords són vinculants per a tots els seus socis i sòcies i per a la Junta Directiva.

Precisament pel caràcter extraordinari d´aquesta acció social, la Junta Directiva va entendre- i així ho segueix entenent- que l´adopció del corresponent acord havia de cenyir-se a la més estricat legalitat, una legalitat que en el cas del FC Barcelona ve donada pels seus Estatuts Socials. Uns Estatuts que únicament contemplen la consulta general a tots els socis i sòcies en uns supòsits taxats i determinats: l´elecció de la Junta Directiva i la moció de censura. Qualsevol altra proposta ha de ser presentada a l´Assemblea General que, d´acord amb l´article 19.10 dels Estatuts Socials del nostre Club, és l`òrgan facultat per decidir sobre les propostes que la Junta Directiva ha de sotmetre a l´aprovació dels socis. Per tant, un cop adoptadala decisió amb estricte compliment de la normativa vigent, no caben ja noves consultes, les quals, a més de ser reiteratives i contràries als Estatuts, en res afavoririen la bona marxa del Club ni fomentarien la cohesió social.

Per tant, no podem sinó desestimar la seva proposta i, conseqüentment, denegar la sol-licitut d´incloure informació sobre aquesta iniciativa a la revista Barça, així com la petició per a utilitzar les instal.lacions del Club per a la recollida de signatures, pregant a la Plataforma Persistirem que s´abstingui de realitzar aquest tipus d´actuacions dins les mateixes.

Pel que fa a la sol-licitiud d´informació sobre els socis del nostre Club, els informem que a data 1 de novembre de 2010 el cens era de 179.579, dels quals 123.921 tenien dret a vot.

Atentament

L.A.A
Cap d´Assessoria Jurídica "

Properamentd,esprés d´haver fet un debat intens entre els membres de la nostra plataforma, donarem una resposta a l´escrit del club. Mentrestant, desitgem a tots els barcelonistes, tan als que "fomenten la cohesió social, com els que no ho fem", a TOTS, una bona entrada d´any i Feliç any 2011

Visca el Barça i Visca Catalunya



No hay comentarios: